Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Houtskeletbouw of traditioneel?

Tim Smedts
0 thumb_up 0 comment Bouwer
#Bouwtechnieken · 6 jaren geleden
Hallo, Sinds een paar maanden ben ik eigenaar van een bouwgrond in de Kempen. We hebben al 2 gesprekken gehad met bouwfirma's en zijn naar de bouw en reno beurs geweest in Antwerpen. Dus nog volop aan het vergelijken. Het grootste struikelblok voor mij en mijn vriendin zijn op de moment houtskeletbouw of traditioneel.. We komen er niet uit, we horen en lezen zoveel.. Van traditioneel bouwen ben ik al overtuigd maar het houtskeletbouw zit toch in ons achterhoofd. Graag heb ik wat reacties over mensen die al enige jaren met houtskeletbouw hebben gebouwd en hun ervaringen hierover. Alsook een struikelblok is onafhankelijke architect of toch via een sleutel-op-de-deur firma. Graag jullie meningen! groeten!!!
JR5
0 thumb_up 10 comment Bouwer
6 jaren geleden

Beiden hebben hun voordelen en nadelen,

maar een ander nadeel om eventueel nog te vermelden is mogelijk slechtere geluidsisolatie: niet zozeer naar buiten toe (ook al is dit mogelijk). Maar vooral binnen. Zeker als er gewoon dunne Gyprocwandjes geplaatst zijn. Je hebt dan ook meteen pluggen nodig om iets aan de wand te bevestigen. Als er een extra plaat tussen steekt zoals een spaanderplaat, is dit probleem dan weer voor het grootste deel opgelost.

Maar ja, isolatie lijkt mij het voordeligst met houtskelet, zeker omdat bouwknoppen werkelijk standaard beter vermeden worden. En je natuurlijk meer volume isolatie bekomt.