Forum

thoroseal FC versus pleistermembraan na injecteren bij vocht problemen.

gvg
0 thumb_up 17 comment Verbouwer
#Wanden en plafond · 1 maand geleden

Een pleistermembraam (https://www.sbsolutions.eu/product/repla-fleece) is volgens de info die ik hier (https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/muren/pleisterwerken/magda-muur-bepleisteren-na-vochtschade/) en elders vind, beter omdat deze echt alles tegenhoud. Maar mijn bezetter is vanmorgen langsgeweest en die vertelde dat hij dan wel een beetje schuin moet afwerken wegens te weinig dikte. Een alternatief zou zijn "thoroseal FC". Daar komt oook geen water door, maar zouten kan je niet tegenhouden. Maar dat zou ik eventueel kunnen tegen houden door later met vliesbehang te werken.

Wat moet ik nu doen? Een risico nemen of muren die een cm dikker zijn de onderste meter. (wordt natuurlijk schuin afgewerkt dus ik denk niet dat je het gaat zien)

Alle reacties

Kris Boussu955
4 thumb_up 27 comment
3 weken geleden

Je kan eventueel op zoek naar een ander membraam dat dunner is. Dit membraam werkt bijvoorbeeld wel tegen zouten en is maar een 0,5mm. http://shop.constrix.be/nl/home/25-barrier-fleece-pakket.html

Het membraam dat jij voorstelt is 0,5mm plus 3mm voor de noppen. Aangezien jij al geinjecteerd hebt, heb je geen membraam met noppen nodig dat het vocht afvoert. Jij moet enkel beschermen tegen de zouten. 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.