Forum

Terugvinden elektrische bekabeling na aanbrengen wandbekleding met volle platen Regels van de kunst

Kandidaat-bouwheer853
0 thumb_up 16 comment Andere particulier
#Wanden en plafond · 5 maanden geleden

Een bedrijf heeft bij ons een nieuw houten tuinhuis geplaatst.  Dit gebeurde met twee verschillende ploegen van telkens twee timmerlieden.

De elektriciteitsleidingen werden door onze eigen elektricien vakkundig en goed zichtbaar klaargelegd VOORALEER dat de houten wandbekleding zou worden aangebracht (via verlijming en met soort mousse) en VOORALEER dat het plafond en de wandbekleding zou worden afgewerkt (= enerzijds met planchetten in afzelia, anderzijds met volle gewone witte platen).

De ene timmerploeg heeft de elektriciteitsbekabeling heel verzorgd doorgetrokken nadat ze eerst met een klokboor de nodige kleine gaatjes in de PLANCHETTEN hadden gemaakt.

De andere ploeg heeft zonder meer alle duidelijk zichtbaar klaargelegde elektriciteitsbekabeling achter de volle witte platen weggestoken.  Het plafond is ondertussen volledig afgewerkt.

MAAR, de elektriciteitsbekabeling is nu niet meer zichtbaar of bereikbaar en kan achter die volle platen nu niet meer worden “opgevist” !

Er zouden zogezegd digitale foto’s genomen zijn door de timmerlieden, maar die werden ons nog steeds niet doorgemaild…???

Dit vormt voor onze elektricien nu wel een zeer groot probleem !   

1.   Wat als de bekabeling niet meer kan worden teruggevonden en dat de volle en verlijmde witte platen moeten worden (af)gebroken met een enorm grote kans op schade aan de vastgelijmde platen en aan het afgewerkt plafond ?

 Wat zeggen ter zake de "professionele regels van de bouwkunst" ???

WWie moet hier desgevallend in gebreke worden gesteld als er weldra geen afdoende "praktische en minnelijke" oplossing uit de bus komt ???

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.