Forum

Opnieuw opstijgend vocht

Ovia
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Wanden en plafond · 2 maanden geleden

In 2017 werden mijn muren behandeld voor opstijgend vocht. Een jaar later stonden er blazen en waren er vocht plekken te zien. De firma heeft opnieuw geïnjecteerd en bepleisterd. Nu een jaar en een half later, terug vocht plekken, zoutophopping, schimmel. Ik heb twee gekende firma's laten komen en die hebben dezelfde mening. De werken zijn niet goed uitgevoerd. En moeten opnieuw gedaan worden. Ik wil de oorspronkelijke firma de werken niet meer laten uitvoeren daar ik van mening ben dat ze bewezen hebben het niet te kunnen. Om de werken door een van de gekende firma's te hangt er wel een prijskaartje van €6.000 aan. Kan ik de initiële firma ergens aansprakelijk stellen? De kosten of een deel ervan op hen verhalen? Via de brandverzekering kan ik geen beroep doen daar het om opstijgend vocht gaat.

Alle reacties

Patrico
24 thumb_up 278 comment
2 maanden geleden

Normaal blijft een firma tien jaar lang aansprakelijk voor uitvoeringsfouten. Ik weet niet hoe het omschreven staat in je contract met die bepaalde firma. Heb je ze al gecontacteerd met je probleem, tenslotte zijn zij het die het moeten oplossen. Als ze niet reageren kan je ze aangetekend in gebreke stellen.

Ik denk dat hoe jij te werk wil gaan zeer moeilijk zal zijn als ze bereid zijn er iets aan te doen. Het is helemaal anders als ze niet meer willen komen om het probleem te herstellen.

Charel
517 thumb_up 2278 comment
2 maanden geleden

Ik zou toch redelijk wantrouwig zijn over het advies van die andere firma's.

Het zou namelijk best kunnen dat opstijgend vocht niet het probleem is maar dat er een andere oorzaak is.

Firma's die hun verdienste moeten halen uit behandelingen tegen opstijgend vocht maken soms nogal snel de conclusie dat de oorzaak opstijgend vocht is.

De muren zijn nu al twee keer hiertegen behandeld, ik zou dus zeer terughoudend zijn om nogmaals hetzelfde te laten doen.

Patrico
24 thumb_up 278 comment
2 maanden geleden

Je kan natuurlijk ook niet alle firma's over één en dezelfde kam scheren. We hebben het hier een 25 jaar geleden ook laten uitvoeren na tal van 'eigen doe het zelf' pogingen en nadien nooit nog last van gehad. Firma voerde echt wel de nodige testen uit vanwaar het vocht echt kwam. Jammer genoeg zijn er ook veel prutsers, maar soms is het ook wel de schuld van jezelf ... als het te goedkoop is om waar te zijn, is het dat ook.

Ovia
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
2 maanden geleden

Ik heb de woning volledig verbouwd gekocht en dus niet gekozen voor de firma die het vocht heeft behandeld. Het is een kleine firma, geen attest, geen schema ... Ik had deze zeker niet gekozen. En laat dat nu ook net de reden zijn waarom ik ze niet een derde keer wil laten komen. Ik wens de werken te laten uitvoeren door een gekende firma die ook mijn ander huis heeft behandeld en waar ik heel tevreden van ben. Ik vraag me alleen af of ik de prutsfirma aansprakelijk kan stellen. 

Charel
517 thumb_up 2278 comment
2 maanden geleden

Vooraleer je die firma aansprakelijk wilt stellen moet je toch eerst wel met 100% zekerheid kunnen zeggen dat de oorzaak van het vocht aan een gebrekkige waterkering of injectie ligt.

Uit ervaring weet ik dat hierover nogal vaak verkeerde conclusies worden getrokken.

Vochtproblemen hebben vaak ook te maken met condensatie door een ondermaatse ventilatie, door koudebruggen, gebrekkige isolatie, waterdoorslag (regen), lekkende leidingen enzovoort.

Is dat terdege onderzocht ? Zijn al die andere oorzaken uitgesloten ?

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.