Forum

Massief plachettenplafond. Naden zijn druppels en holtes zichtbaar

anitake
0 thumb_up 18 comment Bouwer
#Wanden en plafond · 11 maanden geleden

We lieten in december onze 3 massieve ( in goed verkerende staat) schilderen door een vakman. Na het opzetten van de primer bleken de naden een druppeleffect te vertonen. Hij schilderde vanop een ladder in de ene hand een borstel om de naden te schilderen en in de andere hand een langharige rol.

We vroegen hem om toch de naden goed uit te wrijven. Hij zei dat hij daaromjuist die langharige rol gebruikte.

Dit lijkt ons een verkeerde werkwijze; Hij ging gewoon door en het resultaat is ronduit slecht. Zelf vind hij dat het aan onze plafonds ligt en dat hij toch niet alles kan opvullen. Ons inziens heeft dit niets met opvullen te maken. Hoe kunnen we onze plafonfs goedkrijgen? Alle info is welkom; Momenteel voelen we ons radeloos.

Groetjes

Alle reacties

anitake
0 thumb_up 18 comment Bouwer
9 maanden geleden

 De offerte was zoals door ons gevraagd volledig in BOSS verven ( colora) De schilder wenste voor het plafond uitdrukkelijk met SIGMA S2u nova matt. te werken. Dit zou een veel beter resultaat geven.

Hij schilderde echter de 3 plafonds met  Sigma TIGRON AQUA MATT. De sigma nova zou niet meer te verkijgen zijn.

Hopelijk is de foto een beetje duidelijk. ( druppeleffect in de naden...)

Met vele groeten en dank voor het meedenken.

Regis07
7 thumb_up 51 comment
9 maanden geleden

Uw foto is niet zichtbaar of toegevoegd voor mij.
Het is toch al een tijdje (3 jaar of meer) de de Sigma S2U niet meer verkrijgbaar is in Belgie en vervangen is door de Sigma Tigron (solvent of aqua).
De Sigma S2U (Nova = watergedragend) is wel nog verkrijgbaar in Nederland.
De Sigma Tigron is de vernieuwde versie van Sigma S2U. 
Het verbaasd mij een beetje dat u spreekt over een langharige verfrol gezien er gewerkt is met een dekkende watergedragen lakverf. .Normaal gebruikt men een kortharige lakrol.

Schilder
1 thumb_up 9 comment
9 maanden geleden

Druppels wegschuren en elke naad overkitten met een oplosmiddel vrije MS polymeer kit. Wanneer er niet gekit is krijg je ophoping in het rabat met als gevolg druppels. Hout zal ook uitzetten en krimpen, zonder kit kan op termijn het naakte hout zichtbaar worden.

Daarna schilderen. Een langharige rol kan perfect als alles goed is gekit en de verf goed verdeeld word. Wel zachtjes na strelen met een zachte kwast zodat de rol structuur niet zichtbaar is.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.