Forum

Keramische muurtegels uitbreken en nieuwe plaatsen

vidijo
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Wanden en plafond · 1 jaar geleden

Sommige huidige tegels zijn gebarsten en heb geen voldoende in reserve. Daarom alles verwijderen en nieuwe plaatsen. Maar moet doorvoor alle tegellijm verwijderd worden, moeilijk en de onderzittende bezetting komt er ook in stukken af. Kan ik de tegels uitbreken, huidige lijm egaliseren en hierop nieuwe tegels lijmen?

Alle reacties

Hugo C.
306 thumb_up 1811 comment
1 jaar geleden

Als je het perfect wil doen : tegels afkappen en opnieuw pleisteren met bezetting voor vochtige ruimtes. Daarna de nieuwe tegels kleven.

Goedkoper alternatief: Kleef de nieuwe muurtegel boven op de oude tegels. Er is tegellijm verkrijgbaar speciaal om op oude betegeling te kleven (toch altijd eerst ontvetten met wasbenzine of aceton of op zijn minst met Saint-marc of Spic & Span afwassen).

Of met uw voorstel: kan je de oude tegels verwijderen zonder al te veel schade dan kan je op de bestaande ondergrond de nieuwe tegellijm direct aanbrengen. Er zal iets meer verbruik van lijm zijn, maar dat weegt niet op tegen de karwei om ook de tegellijm te verwijderen.

Kris M
491 thumb_up 2309 comment Andere particulier
1 jaar geleden · Bedankje ontvangen

Wel nakijken waarom de huidige gebarsten zijn en de oorzaak aanpakken (bv uitzetvoegen voorzien)

Hugo C.
306 thumb_up 1811 comment
1 jaar geleden

Wel nakijken waarom de huidige gebarsten zijn en de oorzaak aanpakken (bv uitzetvoegen voorzien)

Inderdaad, je kan ook in de horizontale voegen thv de breuklijn een lichte wapening aanbrengen (50cm lengte). De voegen uitslijpen en de wapening aanbrengen met een sterke mortel.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.