Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Parket en vloerverwarming - ervaringen

jejo
0 thumb_up 0 comment Bouwer
#Vloeren · 1 jaar geleden

Hallo

Wij zijn wat aan het informeren ivm vloerverwarming en parket. Initieel wilden we een vloerverwarming, met een natuursteun in de keuken, berging en hal, en in de living wilden we een parket leggen.

Heel wat artikels geven aan dat vloerverwarming met parket wel kan, toch lees je vaak een MAAR (opletten voor luchtvochtigheid, minder efficiënt voor, niet te warm...) Heeft iemand hier effectief ervaring mee en zou je dit wel of niet aanraden?

Andere optie is keramisch parket, maar dat ziet mijn partner niet zitten owv de tegels die door de lengte krom trekken en we al voorbeelden hebben gezien van grondig niveauverschillen in de vloeren, dit is iets wat we niet willen.

Tips en advies welkom!

James Parketcenter
1 thumb_up 6 comment Andere professioneel
1 jaar geleden

Vloerverwarming en parket vraagt enkele nodige stappen. Voordat je de vloer platst moet de vloerverwarming een 14 tal dagen gedraaid hebben. Bij plaatsing moet de verwarming uit zijn.

Het is wel goed om te kijken of de fabrikant bevestigd dat het parket geschikt is voor vloerverwarming, de meeste 'grotere' fabrikanten garanderen dit. Wel belangrijk de temperatuur aan de grond mag niet meer zijn dan 28°  en de luchtvochtigheid binnen moet tussen de 40 en 60% zijn. Wat in deze koude vriesdagen niet gemakkelijk te halen is.

Mijn bedrijf plaatst regelmatig parket op vloerverwarming en heeft daar weinig of geen problemen mee, mits de juiste producten en procedures te volgen.

James Heylen

Parketcenter Kuurne