Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Parket en vloerverwarming - ervaringen

jejo
0 thumb_up 0 comment Bouwer
#Vloeren · 1 jaar geleden

Hallo

Wij zijn wat aan het informeren ivm vloerverwarming en parket. Initieel wilden we een vloerverwarming, met een natuursteun in de keuken, berging en hal, en in de living wilden we een parket leggen.

Heel wat artikels geven aan dat vloerverwarming met parket wel kan, toch lees je vaak een MAAR (opletten voor luchtvochtigheid, minder efficiënt voor, niet te warm...) Heeft iemand hier effectief ervaring mee en zou je dit wel of niet aanraden?

Andere optie is keramisch parket, maar dat ziet mijn partner niet zitten owv de tegels die door de lengte krom trekken en we al voorbeelden hebben gezien van grondig niveauverschillen in de vloeren, dit is iets wat we niet willen.

Tips en advies welkom!

roland s
8 thumb_up 52 comment Andere particulier
1 jaar geleden

Hout is een slechte geleider van warmte daarom moet men bij de berekening van de installatie van vloerverwarming rekening houden met het deel onder parket.Uiteindelijk zal je er niet veel hinder van ondervinden want eens het vloeroppervlak is opgewarmd blijf je een constante temperatuur behouden.Vloerverwaring word bij het begin van het stookseizoen aangezet en word niet meer uitgeschakeld anders werkt het niet goed.Veel sucses.