Forum

Losliggende terrastegels

S.V.H.
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Vloer · 1 jaar geleden

Bij de aanleg van ons terras is de vloerder er niet in geslaagd om de tegels op het terras in de stabilise te leggen terwijl de stabilise nog voldoende nat was. Doordat het een warme dag was, was de stabilise al gedeeltelijk uitgehard waardoor nu blijkt dat de tegels niet 'vast liggen' in de stabilise, maar eerder los op de stabilise. Bijgevolg kwikkelen er heer veel tegels als er wordt over gelopen of gefietst. 

Vloerder heeft al op een aantal manieren geprobeerd om dit te corrigeren maar zonder success. 

Laatste voorstel is om egalise via de voegen onder de tegels te laten lopen en daar te laten uitharden. Tegels zouden dan nog steeds niet echt vast liggen maar zouden dan niet meer mogen bewegen als er wordt over gelopen/gefietst door de kinderen.

Graag jullie mening of dit een duurzame aanpak is. Overleeft dit de tijd? Overleeft dit vorst (is egalise voldoende waterdoorlatend)?

Zijn er alternatieven buiten mijn suggestie aan de aannemer om alles er uit te halen, stabilise uit te graven en van nul opnieuw te beginnen?

Alle reacties

Nick 61
127 thumb_up 711 comment
1 jaar geleden

Terrastegels op stabilise laten hechten, lijkt me niet haalbaar stabilise heeft de eigenschap om te korrelen, een chappe en dan verlijmen lijkt me beter . Egalise  tussen de tegels laten lopen is water naar de zee dragen

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.