Forum

Houtlook tegels (keramisch parket) met DITRA Ontkoppelingsmat + Impermo / Azuleo / USFloors Coretec

high-contrast
0 thumb_up 4 comment Bouwer
#Vloer · 1 jaar geleden

Goedemiddag allen,

Samen met mijn vriendin gaan we een nieuwbouw woning  (BEN 20) laten bouwen als een soort sleutel-op-de-deur concept. Echter mogen we wel afwijken van de basisplannen waar we dit wensen.

Beneden komt VVW en daarom worden keramische tegels aangeraden. Echter vinden we tegels over het algemeen niet heel mooi. Na wat bezoeken zijn we eruit dat we voor tegels met houtlook willen gaan. Echter wordt er wel aangeraden om hierbij ook een (dure) ontkoppelingsmat te laten plaatsen. Op de offerte wordt een prijs van € 35.00 excl. aangerekend voor de mat en plaatsing per m2. Het zou gaan over een 60 m2 in het totaal. 

Heeft iemand ervaring met zo'n Ditra ontkoppelingsmatten en lijkt dit jullie een eerlijke prijs? Online vind ik nergens totaalkosten inclusief plaatsing.

Een volgende vraag gaat over ervaringen: Wij zouden kiezen voor Azuleo of Impermo. Deze laatste heeft meer keuze en geniet dan ook onze voorkeur. Echter lezen we hier gemengde reviews over online. Ik wou dus eens polsen of iemand hier ervaring heeft met kermische parket van 1 van de bovenstaande leveranciers. Foto's zijn steeds welkom. We zouden gaan voor de Tilestone Tree Natural.

Ervaringen of suggesties met andere leveranciers zijn ook steeds welkom.

Alvast bedankt!

Mvg
Tom

PS. Ook de Coretec van USFloors heeft een enorm leuke uitstraling en gevoel, maar hierover zijn enorm veel slechte commentaren te vinden. Indien iemand hier ervaringen mee heeft, hoor ik het graag.

Alle reacties

vloerder jp
74 thumb_up 287 comment
1 jaar geleden

Kostprijs voor de Ditra mat  per m² :  :1.00 primer - 2.00 vloeibedlijm voor plaatsing mat - 18.86 mat - 3 kg  meerverbruik tegellijm voor de plaatsing van de tegels - werkuren.  Die mat wordt reeds 30  jaar wereldwijd verwerikt zonder enig schadegeval.  Recent bieden een paar tegellijmfabrikanten lijmen aan die een ontkoppelingsfunctie (zouden) hebben. Afwachten of dat na verloop van jaren ook zo is.  

Een goede kwaliteit keramisch parket heeft een goede vlakheid en kan met grotere verspringende voegen geplaatst worden;  Heel wat fabrikanten tonen op hun site de maximale verspringingen van de voegen, die in veel gevallen veel te kort zijn, omdat hun tegels niet vlak genoeg zijn.  Auto levelling tegels kan ik niet aanbevelen.  

jp

vloerder jp
74 thumb_up 287 comment
1 jaar geleden

Een paar Italiaanse fabrieken hebben de laatste jaren plooibare tegels op de markt gebracht. Ik heb er geen goede ervaringen mee. 

jp

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.