Forum

Gevlinderde betonvloer met allemaal gebreken.

Geertje863
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Vloer · 3 jaren geleden

Vorig jaar hebben wij een grote verbouwing gehad, met die verbouwing is een bijkeuken gerealiseerd met een gevlinderde betonvloer met vloerverwarming. Deze vloer heeft diverse gebreken, nl. de kleur is niet (zoals besteld)) antraciet maar vlekkerig lichtgrijs, dof, heeft haarscheurtjes, is hobbelig, de vlinderafdrukken zijn duidelijk te zien, en bij natmaken komen er antraciet vlekken tevoorschijn, en het water word opgezogen door de beton. De laatste weken komen er spontaan gaatjes in de beton van een paar mm dien en een diameter tot ongeveer 1 centimeter. de vloer is heel zacht, je kunt er zo een gat in maken met een schroevendraaier (wat wij uiteraard niet doen) Ik heb de aannemer tegen een werknemer horen vertellen dat de bestelde beton een zo hoog percentage water bevatte dat er 1 leverancier dit niet wilde leveren, er is toen bij een ander besteld. De aannemer zei dat die ene leverancier "watervrees" zou hebben. Verder wilde de vloer na het storten slecht drogen, er zijn bouwlampen op gezet om de droging te bevorderen, en het vlinderen is daardoor ook niet goed gegaan.Het impregneermiddel is 3 dagen na het storten aangebracht. De aannemer is tot op heden nog niet langs geweest om de vloer te bekijken, wij hebben vorig jaar novenber hem al gevraagd om langs te komen, en later nog meerdere keren gebeld en gemaild. 1 keer met hem geproken via telefoon, hij zei toen dat een primer aanbrengen en nog een keertje impregneren voldoende was. De vloer is een zwevende dekvloer. Wat zou volgens u moeten gebeuren om deze vloer te herstellen?

Alle reacties

Noël Naert - Infobeton
10 thumb_up 31 comment
3 jaren geleden · Bedankje ontvangen

Beste Geertje,

In deze publicatie kan u lezen aan welke specificaties beton voor gevlinderde vloeren moet voldoen: http://www.febelcem.be/fileadmin/user_upload/dossiers-ciment-2008/nl/A3-NL-VloerenGepolijst.pdf  Zie pagina 7 en verder.

Beton moet na het storten en afwerken niet in eerste instantie 'drogen', maar 'verharden' ! Dit wil zeggen dat de scheikundige reactie tussen cement en water moet kunnen plaatsvinden. Als het beton te snel droogt, wordt dit proces verstoord en krijg je een stoffig oppervlak dat weinig duurzaam is. Precies om dit voortijdig uitdrogen te beletten wordt op het betonoppervlak onmiddellijk na afwerking een product verneveld dat tijdelijk een film vormt. Eens het beton verhard is, is die film niet meer nodig en slijt hij vanzelf weg.

Cement heeft dus water nodig, maar ook niet te veel, want dan krijg je een zeer poreus beton en dat is eveneens minder duurzaam.

Om de vloer te herstellen moet nagegaan worden of het realistisch is om het minderwaardige beton weg te frezen en een nieuwe afwerking aan te brengen. Het is hoe dan ook specialistenwerk. 'Google' eens op 'betonvloer herstellen' om bedrijven te vinden.

voor infobeton.be

Noël Naert

arrow_forward
Infobeton is panellid van Vraag en Antwoord op Livios >> Klik hier voor meer info

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.