Forum

Gepolierde beton

Nicolas Crawat
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Vloer · 1 jaar geleden

Beste, We hebben zo’n 4 maanden terug gepolierde beton geplaatst. Ik heb enkele offertes gevraagd van professionele firma’s maar op dit moment hebben we de centen niet meer om dit te laten uitvoeren. We zouden binnenkort in onze woning willen trekken en we vragen ons af met welk product wij onze vloer kunnen behandelen of ‘sealen’ met bvb product 32 van HG of eerder enkel met lijnolie werken? De vloer is zeer goed geplaatst en met zeer veel liefde gepolierd en ik zit met twijfel zodat ik die man zijn werk niet verpruts vandaar mijn vraag… Momenteel zit ik met het plan om de vloer te sealen met een natuursteen impregnerende beschermer en vervolgens te boenen mij lijnolie of bijenwas. Is dit een correcte aanpak? Ik weet dat er heel wat te vinden is op het internet en verschillende forum's en geraak er niet wijs uit. Hopelijk kunnen jullie ons helpen. Alvast bedankt en vriendelijke groeten Nicolas Crawat

Alle reacties

Nick 61
124 thumb_up 700 comment
1 jaar geleden

Heeft men je beton dan niet met kwarts gepolierd? Normaal gezien hoef je deze niet na te behandelen en is deze door het polieren met kwarts slijtvast

Noël Naert - Infobeton
10 thumb_up 31 comment
1 jaar geleden

Beste Nicolas,

Ook beton van zeer goede kwaliteit blijft in zekere mate poreus. Het behandelen met een poriënvuller is dan ook het overwegen waard. Regelmatig schoonmaken met vloerzeep op basis van lijnolie is een eenvoudige manier om de poriën te "voeden". Dat is de traditionele werkwijze die ook op natuurstenen vloeren wordt toegepast.

Je kan de vloer vóór ingebruikneming insmeren lijnolie, verdund met terpentijn (10 %) zodat het vlotter verwerkt en dieper in de poriën dringt. De vloer krijgt hierdoor een donkerder tint. 

Er bestaan daarnaast vandaag inderdaad allerlei 'sealers' die hetzelfde poriëndichtend doel beogen. Die zijn zeker nuttig voor intensief gebruikte vloeren en waar het risico op vervuiling groot is. Nadeel is soms wel dat het natuurlijke aspect van de vloer ('patina') wat verloren gaat. Gebruik je zo'n synthetisch product, informeer dan naar het visueel eindresultaat of test het product op een weinig opvallende plaats. 

Intensief gebruikte vloeren worden soms met boenwas behandeld, aangebracht met behulp van een boenmachine. Het resultaat is in dat geval een zeer glanzend oppervlak.

Meer info vind je op https://www.febelcem.be/fileadmin/user_upload/dossiers-ciment-2008/nl/A3-NL-VloerenGepolijst.pdf

Voor infobeton.be,

Noël Naert

arrow_forward
Infobeton is panellid van Vraag en Antwoord op Livios >> Klik hier voor meer info
Moons90
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Beste Nicolas,

Ik heb hetzelfde dilemma. Ik ben ervan overtuigd dat ik wil impregneren. Deze vloer ligt in mijn toekomstigge keuken. Mits een goede impregnatie is deze hydrofoob en sommige beweren zelfs oleofoob.

Enkele middelen die ik reeds gevonden heb waarmee (ik denk) dat dit gaat:

- remmers funcosil ofs
- lithofin MN Vlekstop
- intelliseal li
- Moeller S748
- Moeller S747
- ventosil beton10
- ...

Nu blijft de vraag, welke werkt het beste?

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.