Livios: Bouwen aan morgen


Lichtpunten in living uitbreiden.

Lichtpunten in living uitbreiden.

Chivastje1!
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Verlichting · 3 jaren geleden
Beste, In onze living (45m²) hebben we destijds 2 lichtpunten voorzien. Achteraf gezien (was toen te laat natuurlijk, alle vloeren waren gelegd en plafonds gepleisterd) veel te weinig natuurlijk. Ik had graag meerdere lichtpunten gehad met spots eventueel die dan afzonderlijk kunnen ontstoken worden. Is dit nu nog te realiseren zonder een vals plafond te maken of andere grote ingrijpende werken ? Bestaat er niet zoiets als een railsysteem die bevestigd wordt aan het plafond met meerdere te verplaatsen lichtpunten en die dan afzonderlijk kunnen bediend worden en die de voeding krijgen van het centrale bestaande lichtpunt ? Alvast hartelijk dank.
reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

0 thumb_up 3 comment Architect
3 jaren geleden
Tegenwoordig bestaan heel fijne en strak afgewerkte profielen waarop je verschillende modellen van lichtpunten kunt bevestigen. Heel miniem qua model is de 'Online' van Eden Design. Ook binnen de collecties van Deltalight, Modular of Tal bestaan diverse profielen. Bekijk hiervoor best even hun websites onder de rubriek 'profielen'. Misschien is een armatuur met verschillende lichtpunten ook mogelijk? Dit is afhankelijk van hoe ver je wilt verlichten. Deltalight heeft bijvoorbeeld de armatuur 'Link'. Deze heb je met 1, 2 of 3 lichtpunten. Maar er is ook een uitbreidingsset waarbij je tussen 2 armaturen een TL verbinding maakt. Kan ook een goed alternatief zijn voor een thuis-situatie. Profielen kunnen er vaak industrieel uitzien. Voor een juiste/passende keuze aan verlichting kunt u zich ook steeds laten bijstaan door een verlichtingsadviseur.
linder
0 thumb_up 4 comment Andere professioneel
3 jaren geleden
Wij hebben hier een paar jaar terug een lamp laten hangen. Deze kwam een 1,5 meter naast het originele lichtpunt te hangen. Toen heeft de firma die de lamp hier opgehangen heeft, met 2 boren naar elkaar toe gewerkt. Bij het nieuwe lichtpunt naar het oude lichtpunt. Dit oude is bij ons nu afgedekt met een plaatje maar ik kan me goed voorstellen dat je deze ook kan doortrekken. Je ziet hier niets lopen en er zijn geen lelijke kabelgootjes nodig.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?