Livios: Bouwen aan morgen


Reageer

Ledlampen blijven hele dag(en) branden na uitschakelen

Moonlight
0 thumb_up 4 comment Verbouwer
#Verlichting · 3 jaren geleden

Hallo

Onlangs heb ik een hanglamp met spaarlamp vervangen door plafondlicht met 4 ledlampen. Als ik die volledig uitschakel, blijven die echter nog branden op een veel mindere sterkte, maar wel de hele dag door.  Ik heb op 3 plaatsen een schakelaar waarmee ik die lampen kan uitschakelen, maar er is geeneen die deze ledverlichting volledig uitschakelt. Ik heb nooit eerder ledlampen gehad en  vind dit behoorlijk eigenaardig en irritant. Wat moet er gebeuren om die volledig te laten uitgaan?

DLAN
0 thumb_up 4 comment Andere particulier
8 maanden geleden

Dit probleem ligt wel degelijk aan de lamp/armatuur!

Ik kocht een ledlamp in Action voor de slaapkamer en had ook dit verschijnsel dat de lamp "een beetje bleef verderbranden" op lage sterkte, vervelend op een slaapkamer.  Ik kocht er twee bij en deze hebben het NIET, de eerst aangekochte heb ik bijgevolg eerst in de badkamer (idem blijven branden) en vervolgens in de inkom geplaatst waar er dus 's nachts steeds een beetje licht is en dus eigenlijk veiliger is. 

Ik kan dus ook besluiten dat het niet kan liggen aan de lichtschakelaar(s), slaapkamer 2, badkamer 1 en inkom 3 maar wel aan de lamp zelf.