Livios: Bouwen aan morgen


Ledlampen blijven hele dag(en) branden na uitschakelen

Ledlampen blijven hele dag(en) branden na uitschakelen

Moonlight
0 thumb_up 4 comment Verbouwer
#Verlichting · 2 jaren geleden

Hallo

Onlangs heb ik een hanglamp met spaarlamp vervangen door plafondlicht met 4 ledlampen. Als ik die volledig uitschakel, blijven die echter nog branden op een veel mindere sterkte, maar wel de hele dag door.  Ik heb op 3 plaatsen een schakelaar waarmee ik die lampen kan uitschakelen, maar er is geeneen die deze ledverlichting volledig uitschakelt. Ik heb nooit eerder ledlampen gehad en  vind dit behoorlijk eigenaardig en irritant. Wat moet er gebeuren om die volledig te laten uitgaan?

reageer Quote Privébericht Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
392 thumb_up 1773 comment Andere particulier
2 jaren geleden

Zit er een dimmer tussen en installeerde je niet dimbare LED lampen ?

Caroline - Energieteam
1 thumb_up 5 comment Andere professioneel
1 jaar geleden

Hallo,

Dit komt door de reststroom die overblijft na het uitschakelen van de schakelaar. Deze is nog steeds voldoende om de lamp te doen branden, gezien het lage vermogen dat vereist is om een ledlamp te doen branden.

Je zal dus niet meer verbruiken dan voordien, het enige verschil met een halogeenlamp is dat deze laatste niet zal blijven branden omdat het de reststroom wegneemt.

De oplossing: ofwel gebruik je een halogeenlamp op dat circuit om de reststroom weg te nemen, ofwel verander je de schakelaar naar een tweepolige schakelaar.

Test-Aankoop Energie is partner van Livios.

Meer informatie over onze actie LED: www.test-aankoop.be/actieled

Moonlight
0 thumb_up 4 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Dankjewel voor je reactie, Caroline. Het is inderdaad mijn bezorgdheid dat ik energie blijf verbruiken en de kostprijs blijft oplopen. Het is geen dimmer, maar een gewone aan-uitschakelaar. Voordien hing er een hanglamp met een spaarlamp en daarmee had ik nooit problemen. Ook met andere ledlampen heb ik geen problemen (in de badkamer bv.). Ik bespreek je tips met de electricien.

Moonlight
0 thumb_up 4 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Sorry voor de late reactie. Ik had geen bericht gekregen dat er reacties waren.

Neen er zit geen dimmer tussen.

dalie
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
2 maanden geleden

Ik denk eerder dat dit komt door het snubber netwerk van een triac dimmer. Dit is een ontstoorkring tegen zelfontsteking en sommige led lampen zijn hier gevoelig aan = voldoende stroom om zachtjes te branden. Enigste oplossing, ander type dimmer of extra relais er tussen. Verbruik is verwaarloosbaar.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?