Forum

Wie heeft er ervaring met nanotechnologie voor keukenfronten. Fenix?

anitake
0 thumb_up 18 comment Bouwer
#Keuken · 2 jaren geleden

Sommige keukenbouwers werken voor hun keukenfronten met fenix (nanotechnologie). De randen kunnen mooi gelaserd worden.  Waaruit is de plaat onder die technologieopgebouwd? Zijn er nadelen? Mogelijke klantervaringen?

Alle reacties

Con Gusto
4 thumb_up 24 comment
2 jaren geleden

Persoonlijk vind ik Fenix een prachtig materiaal, ik werk er graag mee. Fenix is een laminaat met een speciale (naotechnologie) oppervlakte behandeling. Het combineert de voordelen van laminaat met die van matlak. Het is sterk, redelijk krasvast (kleine krassen kunnen zelfs verwijdert worden), zeer onderhoudsvriendelijk, voelt zacht en prettig aan, is echt mat (weerkaatst zeer weinig licht). Alleen zoals alle laminaten is het beperkt hittebestendig. Zeker een aanrader voor donkere kleuren zoals zwart wat momenteel erg in is.

anitake
0 thumb_up 18 comment Bouwer
2 jaren geleden

Dank voor de reactie. We overwegen om het aan te schaffen als keukenfront. Onder andere vika werkt ermee. Zou u het aanraden? We twijfelen tussen Fenix met nanotechnologie, poederlak of  HPL laminaat. Witte kleur.

Con Gusto
4 thumb_up 24 comment
2 jaren geleden

Met poederlak heb ik geen ervaring, daar kan ik dus niet over oordelen. Fenix of HPL zijn, als je min of meer dezelfde uitvoering neemt, kwalitatief gelijkwaardig. Mijn persoonlijke voorkeur zou gaan naar Fenix omdat ik die mooier en praktischer vind. Maar u moet ook rekening houden met randafwerking van de fronten en misschien ook met de afwerking van de ganse keuken, de look and touch, de prijs, etc.. Het zijn allemaal hoogwaardige materialen, dus qua kwaliteit zou het altijd goed moeten zijn.

anitake
0 thumb_up 18 comment Bouwer
2 jaren geleden

 dank voor het objectieve antwoord. Het blijft een moeilijke keuze. De randafwerking bvb. willen we graag gelaserd. Is die bij Fenix even mooi afgewerkt als bij HPL laminaat? Of hangt dat ook van de keukenleveranciers af? Ilwa werkt ook met die nanotechnologie. We konden het resultaat bewonderen bij een vriendin. De randafwerking is top. We weten niet of ze ook met Fenixplaten werken bij Ilwa bvb.

Beide keukenbouwers ( allebei Belgisch) werken met  een wit front voor de nanokeuken.

Vriendelijke groeten

Con Gusto
4 thumb_up 24 comment
2 jaren geleden

Aangezien ik de producten van beide fabrikanten niet tot in detail ken, kan ik daar niet over oordelen. Maar als u vind dat het goed gedaan is bij uw vriendin, lijkt mij dat een goede waardemeter. Ik kan enkel oordelen over mijn eigen fabrikant. Die levert zowel HPL als Fenix, maar het aandeel Fenix is nu veel groter dan HPL. De randen worden voor beide materialen afgewerkt met een dikke band in kernlaminaat. Zo krijg je, volgens mij, een perfecte afwerking, eventueel zelfs afgeschuind onder 30 of 45°. Goedkopere fabrikanten werken meestal met ABS of een ander kunststof, maar dat is iets minder mooi.

anitake
0 thumb_up 18 comment Bouwer
2 jaren geleden

Alweer dank voor je goede raad. Kan je eventueel vrijblijvend je eigen fabrikant vermelden?

Groetjes

Con Gusto
4 thumb_up 24 comment
2 jaren geleden · Bedankje ontvangen

Dat is de Italiaanse fabrikant Cesar. Ik doe er nog een paar foto's bij van een keuken in Fenix met front afgeschuind onder 45°

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.