Forum

Latexverf op granieten keukenblad

Joris49
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
#Keuken · 1 week geleden

Er is geschilderd in ons huis met latexverf (om precies te zijn met Perfection latex Muur & Plafond mat). Nu zijn er lichte vlekken ontstaan op ons granieten keukenblad. Hoe kan dat het beste verwijderd worden?

Nog een aanvullende vraag. Iemand anders zag de foto's bijgevoegd in dit bericht en zei dat dit blad van composiet is, niet van graniet. Kun je dat gemakkelijk zien? Het zou wel echt graniet moeten zijn, anders heeft onze keukenzaak een grote fout gemaakt. Ik ben benieuwd of jullie dat kunnen zien.

Alvast veel dank.

Vriendelijke groet,

Joris

Alle reacties

Patrico
44 thumb_up 455 comment
1 week geleden

Soms oms is het moeilijk ze uit elkaar te houden. Graniet is wat meer vlekgevoelig, maar wel meer warmte- en krasbestendig. Om nu op foto met 100% zekerheid vast te stellen is of dit graniet of composiet is? Mij lijkt het eerder graniet,het lijkt wat op ons werkblad. Al eens geprobeerd met Cif Cream, onverdund op een zachte spons?

Eerst nagaan bij je keukenboer of het nu graniet of composiet is, je zou de vraag  voor welk produkt dan eens kunnen stellen aan akemi.be.

Joris49
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
1 week geleden

Bedankt voor je reactie en de tips. 

Ik ga er dan vanuit dat het graniet is, dat staat immers op de offerte van de keukenzaak en zo is het besproken. Ik mag aannemen dat ze ons niet zomaar composiet hebben gegeven. 

Ik zal het gelijk eens proberen met Cif. Maakt het ook nog uit hoe het blad voorbehandeld/geïmpregneerd is, of gebeurt dat altijd op dezelfde manier bij graniet?

Groet,

Joris

Patrico
44 thumb_up 455 comment
1 week geleden

Probeer eens voorzichtig ergens op 1 plaats. Dan weet je meteen of het helpt.

Joris49
0 thumb_up 2 comment Andere particulier
6 dagen geleden

Hoi Patricio,

De Cif cream heeft op enkel plekken (met name de grotere vegerige plekken) geholpen. De kleinere ronde plekjes krijgen we er niet mee weg. 

Weet je nog een ander middel? Nu heb ik meerdere oplossingen gehoord zoals natuurazijn en terpetine. Denk jij dat deze producten kunnen helpen?

Patrico
44 thumb_up 455 comment
6 dagen geleden

Heb je als eens geprobeerd met een stoommachine?

Natuurazijn is natuurlijk niet zo zuur als schoonmaakazijn maar het blijft een zuur dus dat zou ik niet proberen. Hangt een beetje af van je granietsoort, de ene kan er al beter tegen dan de andere.

Wat je wel nog is kan proberen is een mengeling (50/50) van terpentine en lijnolie.

Wat je ook nog kan proberen is: https://www.bol.com/nl/p/lithofin-mn-easy-clean-500ml/9200000053242153/?bltg=itm_event%3Dclick%26mmt_id%3DXsf8cacllkNjw5ZtR8286wAAAcY%26slt_type%3Drecommendations%26pg_nm%3Dpdp%26slt_id%3Dprd_reco%26slt_nm%3Dproduct_recommendations%26slt_pos%3DC1%26slt_owner%3Dccs%26itm_type%3Dproduct%26itm_lp%3D3%26itm_id%3D9200000053242153&bltgh=mt6B6qD314czwwUZ1d1DdQ.1_8_9.12.ProductImage

of zoals eerder aangehaald ... stuur een mailtje naar deze firma met je vraag:

https://www.akemi.be/productoverzicht/onderhoud/onderhoud-werkbladen/natuursteen

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.