Forum

Keuken koelkast past niet

Elke dm
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Keuken · 7 maanden geleden

Ik kocht een keuken met apparaten, de koelkast heeft een aparte deur voor het vriesvak. Bij levering merken we op dat de 2 deuren van de keukenkast aan elkaar zijn vastgemaakt, dus niet afzonderlijk opengaan en niet passen op de koelkast qua grootte. Ik vind dat het bedrijf ons een correcte kast moet leveren gezien zij ons deze combinatie hebben verkocht en ons niet verwittigden dat de keukenbouwer standaard de deuren in 1 geheel levert. Kunnen wij eisen dat het bedrijf ons (via hun leverancier) de juiste formaten deuren aanlevert? Zij moeten toch de juiste oplossing aanbieden? Wat zijn mijn rechten?

Alle reacties

StaalBouw
29 thumb_up 197 comment Andere particulier
7 maanden geleden

Ik zou hetzelfde verwachten, dus overleggen met de keukenbouwer. Zorg dat u alles schriftelijk communiceert (ook evventuele mondelinge uitspraken of beloftes steeds dezelfde dag nog op mail versturen).

Indien u nog niet alles betaald heeft, kan u ook een gedeelte van de eindfactuur inhouden (uiteraard in verhouding tot het gebrek).

Hugo C.
294 thumb_up 1657 comment
7 maanden geleden

Indien de 2 deuren aan elkaar zijn vastgemaakt, is dit geen groot probleem op zich om die terug te scheiden. Wanneer één deur van de kast te groot is en een deel van het vriesvak of koelruimte overlapt is er een probleem.

Het enige dat er op zit is dat de fabrikant 2 passende deuren levert. 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.