Forum

Afdichten van doorboring gevel voor dampkamp

WVD0099
0 thumb_up 4 comment Verbouwer
#Keuken · 10 maanden geleden

Goedemiddag

Bij ons thuis is reeds een gat gemaakt met een diamantboor van 160mm voor een dampkap afvoer van 152mm. Nergens online vond ik nog een manier om dit proper te kunnen afdichten. Nu ben ik bang dat er teveel warmte langs de buis naar buiten kan ontsnappen. Kan iemand hierbij helpen?

Alle reacties

Hugo C.
294 thumb_up 1646 comment
10 maanden geleden

Als  afwerking aan de buitenzijde kan je een rooster nemen met valklepjes. Tot diameter 100 en 110 vindt je die in pvc (goedkoop), maar voor diameter 160  (200 x 200mm) zal je aangewezen zijn op een duurder gamma in geanodiseerd aluminiuim. Wel te vinden in de gekende DHZ zaken.

WVD0099
0 thumb_up 4 comment Verbouwer
10 maanden geleden

Dag Hugo

Ik heb inderdaad een rooster met valklepjes, dat was best prijzig. Maar moet de opening tussen buis en geboorde gat aan de binnenkant van het huis dan niet op een of andere manier dichtgemaakt worden?

(Zie ook afbeelding die ik in de originele post meestuurd heb)

Nick 61
126 thumb_up 709 comment
10 maanden geleden

Gewoon afkitten met één of andere silicone is voldoende

Roger Kumps
2 thumb_up 10 comment
10 maanden geleden

Metalen rooster (Inox) is beter op termijn. De plastieken klepjes gaan onder invloed v/h licht en de zon kapot en moeten dan vervangen worden.Regelmatig zie ik dampkaproosters , waar een klep ontbreekt.Ik heb het onlangs ervaren en de 4 boorgaten komen zelfs niet meer overeen. Probeer dan maar een nieuw gat te boren naast het bestaande.Dus beter in het begin investeren in een goede dampkapklep.Afdichten kan zoals al aangehaald met PUR en siliconen.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.