Forum

Alle reacties

nath
0 thumb_up 1 comment
7 jaren geleden

eerst best de lichtste kleur schilderen en wanneer die klaar, gouden tape plakken op droog nieuw geschilderde muur en andere kleur schilderen.

voo rechte lijn: normaliter zijn muren recht, dus gewoon lijn van muur volgen. indien niet dan moet je optisch ervoor zorgen dat hij recht lijkt. plak eerst tape, neem wat afstand en check even voor je begint te schilderen

Vdb
5 thumb_up 76 comment
7 jaren geleden

Praktische tip voor de mensen die een rechte lijn willen schilderen.

Vooraf: verf de eerste kleur (liefst de lichtste van de 2)

1. Gebruik een laser om de lijn recht te maken

2. Gebruik degelijke plakband genre 3M. (ik gebruik altijd de gele - mag 3 maanden blijven hangen)

3. Druk de plakband goed aan!

3. neem een bus acryl siliconen (kit). Strijk wat siliconen op de lijn waar je wil aflijnen (dus zowel op de muur als op de plakband over de hele lijn). Zeker niet dik zetten. Goed wegstrijken, maar dat je een soort "film" over de lijn legt. Waarom is dit belangrijk: zo kan je verf nooit onder de plakband inlopen en krijg je een perfecte rechte lijn. (ideaal als je dit op glasvezel met profiel wil doen).

4. verwijder de plakband tijdig (wanneer de verf en de siliconen nog niet helemaal droog zijn). Anders wordt het moeilijk. Dus niet wachten tot alles droog is. Voorzichtigheid geboden

Misschien ken je een schilder? Hij zal zeker bekend zijn met de techniek, laat hem het even voordoen. Prima resultaat gegarandeerd.

 

Lijn in een hoek die niet recht is: de lijn iets verder dan de hoek zetten. Dus reeds op 1 van de 2 muren. Daar kan je hem wel recht maken. Optisch is dit de beste oplossing. Eventueel de hoek ook bijkitten.

arrow_forward
Alles wat je zelf doet, doe je misschien niet sneller en beter. Wel goedkoper en met grote voldoening!
Vdb
5 thumb_up 76 comment
7 jaren geleden

Bovenstaande tip in niet rechte hoeken geldt trouwens ook voor 2 verschillende kleuren behang.

Gewoon iets verder dan de hoek samen laten komen, nooit in de hoek.  Dubbel doorsnijden en je krijgt een super resultaat.

arrow_forward
Alles wat je zelf doet, doe je misschien niet sneller en beter. Wel goedkoper en met grote voldoening!
Regis07
7 thumb_up 51 comment
7 jaren geleden

Op vrij recent schilderwerk (< 4à5 dagen) is de violette een beter keuze van afplakband. en als het werk maar een dag oud is bent u beter met 3M soft of ook gekend als de 2070, heeft weinig kleefkracht.

De gele heeft een hogere kleefkracht.

Als je een rechte wilt afplakken dan gebruikt u ook beter een brede band van 38 of 50mm, je drukt deze alleen aan langs de kant dat moet schilderen (violette) en volledig (de witte soft).

koen Verbeke
0 thumb_up 1 comment
2 jaren geleden

Wat doe je als je 2 lagen moet geven voor een perfecte dekking van de kleur en dus 1 dag moet wachten. Laat je dan de plakband zitten?

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.