Forum

Lakverf droogt niet

Barbara Van Driessche
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Interieurafwerking · 2 jaren geleden

We hebben vorig weekend de mdf omkasting van onze ramen geschilderd en merken dat deze niet droogt.

De mdf kreeg eerst een laag houtprimer - deze droogde zonder probleem. Daarna een laag lakverf, en inmiddels zijn we 5 dagen verder en is de verf nog steeds plakkerig. De lakverf is van goede kwaliteit; geen nieuwe pot maar ook niet excessief oud, en werd luchtdicht afgesloten, en droog en koel bewaard. We hebben er ook nooit eerder problemen mee gehad. 

Na wat google'en vonden we dat behandelen met schoonmaakazijn kon helpen om het droogproces te laten doorzetten. Zowel gisterenochtend als deze ochtend hebben we het verfwerk hiermee ingesmeerd, maar voorlopig zonder enig resultaat. 

Heeft er iemand tips hoe we hiermee verder kunnen? Hoeveel tijd kunnen we de azijn nog geven om zijn werk te doen? Andere ideeën? We willen absoluut vermijden de verf er te moeten afhalen,we vrezen dat we de mdf omkasting dan helemaal naar de zooi gaan helpen en de hele omkasting moeten laten vervangen.

Alle reacties

Regis07
7 thumb_up 51 comment
2 jaren geleden

Spijtig maar best met een steekmes de verf verwijderen.
Je zegt niet of het watergedragend of solvent is en wat er op de verfpot staat

Verpleger vd bouw
2 thumb_up 36 comment
2 jaren geleden

Als je na het plaatsen van houtprimer lakverf plaatst moet je schuren tussen de lagen sta niet vermeldt . Sommige lakverven zijn toxiotropisch.Dat wil zeggen dat de bestanddelen eerst gemengd moet worden niet 4 keer roeren  maar 1 a 2 minuten  voor het schilderen .Zodat vloeibaarheid optimaal is.Welke laag dikte staat nu op de mdf .Best gebruikt u gepaste lakrol.Ook de tijd waar je lakverf hebt bewaard kan een rol in spelen .Door buiten of zeer gekoelde plaats kunnen er bestandelen niet meer functioneren.Plaats beter verf waar temperatuur evenwichtig is.Azijn zou ik niet gebruiken .Indien twijfel van droging verwarm de plaats .Zet teveel planten ,bloemen op een andere plaats. Omdat die snachts vocht uitspreiden .Na de droging zou ik een hechtingtest doen .Kras licht met fijn stanleymes op 1m²cm  een raster. Erna met stevige kleefband op de raster indien lakverf eraf . Goed schuren,ontstoffen , ontvetten en nieuwe lakverf plaatsen. Succes

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.