Livios: Bouwen aan morgen


Houtkeuze voor deuren ingebouwde kast

Houtkeuze voor deuren ingebouwde kast

smeyvaert
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
#Interieur · 1 jaar geleden

Ik heb een ingebouwde kast gemaakt uit multiplex (18mm). Ook de kastdeurtjes wou ik uit dat materiaal doen. Als test heb ik er eens 2 laten zagen (en scharnieren laten infrezen) in de houthandel op maat (120 hoog x 60 breed). Echter toen ik deze eens tegen de kast hield merkte ik dat die krom zijn en met 1 punt niet tegen de kast aankomen (2cm ongeveer). Kast nog eens nagekeken en deze is zelf 100% pas.

Wat is een goede houtsoort waarmee ik dit niet tegenkom, of is dat onvermijdelijk met die afmeting van deur? Liefst een lichte kleur.

Het gaat om 6 kastjes, per 2 gegroepeerd.

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Kris M
430 thumb_up 1908 comment Andere particulier
1 jaar geleden

60 op 120 is een standaardmaat bij een grote zweedse meubelgigant.  Veel keuze in die maat.  Je moet enkel de scharnierboorgaatjes in de zijkanten correct boren (6mm boortje) maar met een zelfgetekende mal (bv op een houten lat van 10 breed) is dit een makkie.

smeyvaert
0 thumb_up 1 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Daar was ik nog niet op gekomen, thanks, ik kan eens gaan kijken. Ziet er wel nogal 'goedkoop' uit op foto's, dus denk nog steeds eerder in de richting van voller hout. Evt. in een 45° hoek gezagen en dan in volgend patroon geplaatst: \ / \ / \ /.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?