Livios: Bouwen aan morgen


Trapleuning stevig bevestigen in traphal afgewerkt met planchetten en niet gekende achterwand

Trapleuning stevig bevestigen in traphal afgewerkt met planchetten en niet gekende achterwand

DLAN
0 thumb_up 4 comment Andere particulier
#Deuren en trappen · 8 maanden geleden

In een zopas aangeschafte woning dient een trapleuning gemonteerd wegens een redelijk stijle trap, de vorige eigenaars hadden geen trapleuning.  De staat van de muur erachter, welk materiaal en diepte is echter niet gekend (gesloten bebouwing), de traphal is afgewerkt met een lattenwerk (dus niet gekend waar die zijn) en houten planchetten daarop gemonteerd.  Er monteerde al iemand de leuning met de bijgeleverde vijzen (diezelfde vijzen werden gebruikt in het houtwerk dus, de bijgevoegde pluggen werden bijgevolg niet gebruikt) maar zeer kort kwam er speling op hetgeen een zeer onveilige situatie is.  Hoe dient de trapleuning opnieuw, stevig en blijvend stevig gemonteerd en met welk materiaal?

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

Hugo C.
208 thumb_up 1094 comment Bouwer
8 maanden geleden

Kan je een foto van de leuning plaatsen (doorsnede). In elk geval zal je moeten trachten de leuning op de stenen muur  te bevestigigen.

DLAN
0 thumb_up 4 comment Andere particulier
6 maanden geleden

Oplossing zelf gepost :

Er werden nieuwe vijzen gebruikt (nr 6 ipv 5) en nu is de leuning terug stevig en veilig.  De vorige vijzen waren bestemd om in pluggen te draaien (bijgeleverd) en dus niet zo geschikt, bovendien ingevezen met een machine zonder gevoel en met doordraaien tot gevolg (ik vermoed dit van de vorige plaatser).

Dit voelt nu zeer stevig aan. Voorlopig wacht ik af. Bevestiging op de muur erachter zou ideaal zijn maar de staat en juist materiaal (holle of volle stenen?) is niet gekend van het +50 jaar oude gerenoveerde huisje.


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?