Forum

Loskomen houten trap (zonder beton onder) van muur (afwerklat) door vocht in de muur

Trap
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Binnenschrijnwerk · 10 maanden geleden

Naast ons zijn ze momenteel een appartement aan het zetten. Tegen alle afspraken in met de eigenaar, zijn er nooit maatregelen genomen om waterinfiltratie in onze muur te voorkomen. In juli werden de steunpilaren in de ruwbouw verwijderd en sindsdien komt onze houten trap van de muur. Wij hebben een firma, gespecialiseerd in het plaatsen van trappen, laten komen kijken naar het probleem maar zij zeggen dat het het natuurlijk zetten van het materiaal is. Hierbij enkele bedenkingen: de trap staat er ondertussen 44 jaar, vele warme en vochtige zomers doorstaan, verhuizingen en verbouwingen aan badkamer en nooit heeft deze trap een vin veroerd. Sinds ze naast ons bezig zijn en zoals boven reeds vermeld de stuttingen hebben weg gehaald, komt onze trap los van de muur. Onze muur voelt ook over heel het oppervlak vochtig en koud aan. Zou de trap idd. kunnen loskomen omdat er regenwater / vocht in onze muur zit (insijpeling via open spouw tussen onze woning en nieuwbouw appartement naast ons) en door eventuele trillingen van de werkzaamheden naast ons? Volgens de verzekering is het niet aantoonbaar dat de oorzaak van onze trapschade dient gezocht te worden bij de aannemer die naast ons bezig is. Ikzelf werk bij een expertisekantoor en mijn man kalibreert meettoestellen en hebben afgelopen weekend vochtmetingen gedaan aan de trap en de muur. Deze hebben idd. aan het licht gebracht dat onze muur vochtig is. Graag uw advies.

Alle reacties

4 thumb_up 22 comment
10 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Beste,

Om te weten wat de oorrzaak zou kunnen zijn van het loskomen van uw trap.

Zou het nuttig zijn te weten hoe deze is vastgemaakt, afhankelijk van de bevestiging

kunnen er verschillende oorzaken zijn. over hoeveel mm/cm spreekt u hier bij het loskomen?

Eventueel enkele foto's.

arrow_forward
Trappen Smet is een partner van Livios >>Klik hier voor meer info
Trap
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
10 maanden geleden

Geachte

In bijlage kan u enkele foto's terug vinden van de situatie momenteel. 1 cm breed is het verste dat de trap zich van de muur bevind. Wat wij weten van de trap via de vorige eigenaars van de woning is dat deze enkel steunt op de vloerplaten van de verdiepingen. De trap is nergens met vijzen en dergelijke nog verankerd in de muur. Alles lijkt erop dat het enkel het bovenste "afwerklatje" is dat los komt. Wij hebben reeds vochtmetingen uitgevoerd in de muur en aan de trap en deze duidt duidelijk aan dat onze muur vochtig is en dit omdat de spouw tussen het nieuwbouw appartement naast ons en onze woning nog steeds niet dicht ligt. Volgende week voorspellen ze het nodige hemelwater dus zullen de muren nog vochtiger worden.

Kan het idd. zijn dat de trap, omwille van het vocht, zich lostrekt van de muur? Ondertussen hebben we ook gezien dat de verf van de trap los komt (trap heeft ondertussen 2 jaar geleden een verhuis meegemaakt, verbouwingen, hete en vochtige zomers zonder een krimp te geven) en dit sinds ze naast ons aan het bouwen zijn. De trap op zich verkeerd in een zeer goede toestand en vertoont geen tekenen van rotting.

Alvast bedankt voor uw advies.

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.