Forum

Behandeling nieuwe beuken trap

Geforce660
0 thumb_up 0 comment Andere particulier
#Binnenschrijnwerk · 1 jaar geleden

Bijna klaar met de afwerking van een nieuwbouw, waarbij een beuken trap nog moet behandeld worden. Nu ben ik al ten rade gegaan bij verschillende winkels, maar ze zeggen toch allemaal iets lichtjes anders... Waar ze het precies wel over eens zijn, is dat een beuken trap in de vernis moet worden gezet. 

Mijn vraag nu, wat is de mening hier op het forum over de behandeling van een beuken trap? Ik zou graag niet-dekkend werken en de structuur van het hout behouden. Zelf heb ik een lichte tegel beneden en heb een laminaat boven liggen die donkerbruin is, maar met een "ashy" (witgrijze) schijn erop. Zou dus op de één of andere manier hierbij moeten passen. Hierbij dacht ik aan ofwel een kleurvernis waar wat wit in zit, om ook die witte waas te verkrijgen ofwel gewoon transparante, matte vernis erover te zetten. 

Met dit laatste kwam ik echter op verschillende situaties: de ene zegt een transparante, matte vernis, maar waarbij het hout wel iets warmer gaat ogen (iets budgetvriendelijker); de andere zegt eerst een soort van grondlak, om daarna vernis met verharder te gebruiken, maar waarbij het hout wel zijn huidige warmte-tint zou behouden (duurder, want meerdere producten). 

Concreet: 

- Is het een kwestie van goesting, of is de ene manier (gewoon vs grondlak & verharder) echt beter dan de andere? Wil het nieuwe hout wel echt zo goed mogelijk behandelen vooraleer de trap in gebruik te nemen. 

- Is kleurvernis mogelijk op een beuken trap?

Alle reacties

4 thumb_up 22 comment
1 jaar geleden

Beste,

Het kleuren van een beuken trap is mogelijk, maar geen sinecure.
Dus een kleurloze vernis zal de eenvoudigste oplossing zijn.
Ik zou u ten zeerste aanraden van de verschillende mogelijkheden eerste te proberen op een test plankje
Alvorens dit op de trap toe te passen. Zo kan u uw verschillende testplankjes bij u laminaat houden en er de best bij passende kleur uithalen.
Veels succes

arrow_forward
Trappen Smet is een partner van Livios >>Klik hier voor meer info

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.