Forum

Wat is de oorzaak van mij vochtprobleem

Michiel01
0 thumb_up 13 comment Verbouwer
#Badkamer · 1 jaar geleden

Dag allemaal

In maart 2018 hebben wij onze badkamer volledig gerenoveerd ( leidingen, bezetting, chape, tegels, sanitair, ..). Ik heb na het bezetten enkele maanden gewacht om te schilderen maar er bleef een kleine plek nat, onderaan in de hoek waar de douchewand van de inloopdouche de muur raakt. 

Na het schilderen begon de verf dus op die plaats te brubbelen, wat natuurlijk logisch is. 
1. Ik heb toen we op reis waren een foto voor en na van de watermeter genomen, geen verschil op af te lezen. 

2. Ik heb een vriend met een professionele vochtmeter laten komen. Binnen de kring( bekijk de foto's) is de muur nat : een waarde van 5,5. Buiten de kring is alles kurkdroog. Ook vlak naast de kring op dezelfde hoogte is het kurkdroog. Ook andere kamers langs dezelfde buitenmuur zijn kurkdroog op dezelfde hoogte. Alles is gemeten.

3. Enkele maanden later is mijn vriend opnieuw langs geweest. Binnen de kring is de waarden gestegen maar de kring wordt niet groter en ook op de andere plaatsen is het nog steeds kurk kurkdroog. 

Langs de buitenkant van de muur zit een verluchtingsgat voor de spouw. Zou het kunnen dat het op deze plaats kouder is en dat de vochtige lucht op deze plaats condenseert? Wij douchen steeds met het raam open en er staat sinds een paar maanden ook een vochtvrerter om de condens minimaal te houden. 

Moet ik me hier nog verder zorgen om maken? Of moet ik een advies vragen aan een specialist. De vlek is niet groot en ze is nu op een paar maanden tijd ook niet groter geworden.


Alle reacties

ID_DIM
20 thumb_up 131 comment
1 jaar geleden

Gezien de locatie zou het me niet verbazen dat dit door condensvorming op de waterleidingen naar de douche zou komen.Mogelijke kans dat het zich iets dieper en verder ook bevindt maar niet zichtbaar door tegelafwerking in de douche.

Dat lijkt mij toch een aannemelijke oorzaak gebasseerd op foto's en jouw informatie.

Michiel01
0 thumb_up 13 comment Verbouwer
1 jaar geleden

Beste

Waterleidingen komen uit de kruipkelder recht naar boven in de douche. U vermoed dat het vandaar verder trekt naar de plaats naast de douche?

Hebt u ook een idee hoe ik dit kan verhelpen? Met een mechanische verluchting naar buiten om toch te creeëren en condens geen kans te geven? 

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.