Livios: Bouwen aan morgen


Wandbekleding douche in houtskelet

Wandbekleding douche in houtskelet

Dylan1
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
#Badkamer · 6 dagen geleden

Tot op heden zijn we er nog steeds niet aan uit of we onze douchewand al dan niet zouden betegelen. De meningen op internet zijn dan ook verdeeld inzake vochtproblemen. We zijn bang dat er vocht via de voegen zal intrekken of de tegels op termijn zullen scheuren door de minder "stabiele" structuur van een houtskelet t.o.v. een traditionele bouw. Is het aangeraden om in onze situatie te betegelen? Zoja, welke stappen moeten zeker ondernomen worden om vochtproblemen in de toekomst te vermijden? Wat betreft de douchebak zouden we voor een composieten samenstelling gaan, gezien deze vaster is van ondergrond.

reageer Quote Ik heb zelf een vraag

Alle reacties


Reacties

idur
88 thumb_up 344 comment Andere professioneel
6 dagen geleden

Wandbekleding met glasplaat(uit 1stuk) of mortex bezetting lijken mij een alternatief. 

Dylan1
0 thumb_up 1 comment Andere particulier
4 dagen geleden

Maar is het aangeraden om te betegelen in een badkamer van een huis met houtskelet? Ik dacht anders met een vochtbestendige folie te werken + coating en dan daarop te betegelen. Ik vind een wandbekleding uit één stuk of afwerking met mortex niet zo mooi. 

Alaerts guido
28 thumb_up 140 comment Andere professioneel
3 dagen geleden

Vinyl  is ook  een mogelijkheid. Elastisch, waterbestendig, slijtvast, warm, eenvoudig te kuisen en grote keuze kleur en motief. Ik heb dit meermaals gezien in Duitse hotels en zo ook bij mij thuis geplaatst 


Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.

Relevante vragen

Weet jij het antwoord op deze vragen?