Forum

Voegen sluiten niet aan

Katrien T
0 thumb_up 0 comment Verbouwer
#Badkamer · 10 maanden geleden

Badkamer aan het vernieuwen met tegel 60x60 op vloer en wanden. De voegen van de wanden lopen niet door op de voegen van de vloer wat visueel niet mooi is. Bij navragen werd ons kort geantwoord dat dit tegenwoordig niet standaard meer wordt gedaan (!). Dit is niet volgens de regels van de kunst. Er zit wel een indicatieve tekening bij ons contract maar met het blote oog kan je dit niet zien. Staan we nu met onze rug tegen de muur?

Alle reacties

Kris M
481 thumb_up 2192 comment
10 maanden geleden · Bedankje ontvangen

Ik ben geen vakman maar k zou inderdaad verwacht hebben dat de voegen op vloer en wand doorlopen als het dezelfde tegel betreft (en zelfs als het een andere is die maatidentiek is). Zo heb ik het toch als DIY altijd gedaan.

Ook bij ongelijke afmetingen bekeek ik de plaatsing op symmetrie.  Typische regels zijn in t midden beginnen als je op de hoeken uitkomt met meer dan een halve tegel.  Anders halve tegel opschuiven.  Voorts als je niet zeker bent dat de vloer vlak is eerst de tweede tegelrij zetten op een tijdelijke steunlat, etc 

Typisch zijn dat vloertegels met stenen plinten ban dezelfde afmeting.  

Hamvraag is natuurlijk of je dat juridisch kan afwingen...  Als bovenstaande basisregels niet gevolgd zijn (bv links begonnen met volle tegel en rechts eindigend op een spietje) dan zou k de factuur aangetekend protesteren wegens onvakkundige plaatsing.  Kan je eern paar foto s plaatsen?  

Misschien advies vragen aan de geschillencommissie bouw?  Stel ev uw vraag ook eens op bouwinfo.be

Laat je e-mailadres achter en we houden je de hoogte van nieuwe antwoorden en reacties op deze vraag.