Livios: Bouwen aan morgen


idur

  Lid sinds 08/11/2011

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 08/11/2011
 • 0 vragen gesteld
 • 290 vragen beantwoord
 • 9 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 74 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


idur
 • Andere professioneel | Woont in Borsbeek
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

CV leidingen verwijderen

Reactie van idur

Als het een doorgang  betreft door een muur van de ene kamer naar een andere kamer :buizen aan beide zijden afsnijden, aan 1 zijde de buis wat verder afsnijden van de muur,griptang op het uiteinde vastklemmen en met een draaiende en trekkende beweging proberen de buis uit de muur te verwijderen. 

Kabels uit tellerkast

5 reacties ·

Reactie van idur

Zoals K16 vermeld is dit vermoedelijk een 3x230v net.

Tussen grijs/zwart:230v

Tussen grijs/rood :230v

Tussen zwart/rood :230v

Als er een nulgeleider aanwezig zou zijn moet deze aangesloten zijn op een 4de gelijksoortige klem die zich rechts van de andere klemmen bevindt. Maar zoals ik in een vroeger bericht reeds zei meting uitvoeren.Meten is weten. 

Aankoop weiland ter uitbreiding tuin

Reactie van idur

Deze link bied misschien wat meer duidelijkheid.

http://www.bouwenwonen.net/tuin/readtip.asp?id=37878&content=Hoeveel-kost-tuingrond?

Vragen elektrisch circuit

4 reacties ·

Reactie van idur

Het kan perfect,dat in een kring stopcontacten,er zijn met en zonder aarding .Vroeger was er alleen aarding voorzien in keuken en badkamer.Als deze kring(en)eerst door een andere woonruimte liepen en daar stopcontacten van voeding voorzagen was dit een 2-polig stopcontact zonder aarding en werd de aardingsdraad doorverbonden zonder aansluiting op het stopcontact.Deze aardingsdraad werd pas aangesloten in de stopcontacten van keuken of badkamer.Het is dus best mogelijk dat er achter de 2-polige stopcontacten van deze kring een aardingsdraad zit.Dit hangt een beetje af of deze eerst in de kring staan of laatst.Ga niet blindelings af op de volgorde op de tekening want dit is mogelijk niet de volgorde in werkelijkheid.In een installatie mag er maar 1 aardverbinding zijn waarop alle aardingsdraden zijn aangesloten via een aardingsonderbreker.

Ik wil overgaan van Halogeen naar Led verlichting

Reactie van idur

Ik heb in mijn living de halogeenlampen vervangen door dimbare ledlampen van osram. Deze 12v ledlampen staan op elektronische transfo 's van osram het HTM type. Ze worden gedimd door Eltako dimmers. De dimming verloopt wel iets anders dan bij de halogeenlampen maar vertonen geen "rare kuren"tijdens of na de dimming. 

Gelaagd glas

3 reacties ·

Reactie van idur

Bij mij is in de voordeur eveneens gelaagd glas geplaatst.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende