Livios: Bouwen aan morgen


Charel

  Lid sinds 08/03/2015

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 08/03/2015
 • 1 vraag gesteld
 • 1287 vragen beantwoord
 • 80 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 300 bedankjes ontvangen
 • 3 leden bedankt


Charel
 • Andere professioneel | Woont in Hoogstr.
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Van prosumententarief naar capaciteitstarief? Goede zaak of niet?

Reactie van Charel

ontgaat me iets? Ik heb 15000 euro betaald en panelen brengen jaarlijks 4 x 230 euro op Is 920/ jaar MAXIMUM Soms minder.

Nu betaal je 7000 euro voor hetzelfde . 15000 - 7000= 8000(meer) : 920= 8.69 jaar eer ik aan de aankoopprijs zit van nu. Dan mag ik nog niks voorkrijgen zoals een paar jaar geleden dat er opeens een zonnepaneel kapot was. Leverancier failliet dus garantie weg.

Wat bedoel je met een opbrengst van 4 x 230 € ? Als je daarmee de groenestroomcertificaten bedoelt dan moet je hier ook nog de elektriciteitsprijs bijtellen die je zonder pv had moeten betalen. Dus per jaar 4000 kWh x 0,25 € = 1000 €/jaar.

Dus uw opbrengst per jaar is dan 920 (gsc) + 1000 = 1920 €

Ervaringen 4tec

20 reacties ·

Reactie van Charel

Hoe zit het bij WendyW en Bolleke3 ? Zouden die nog iets kunnen laten horen?

Dat waren blijkbaar de enige twee positieve reactie's terwijl de meesten aan hun water al konden voelen dat er misschien wel eens iets niet pluis zou kunnen zijn.

In ieder geval was het verloop van dit topic niet zo dat je hierdoor in volle vertrouwen met deze firma in zee kon gaan.

Aansluiting plat dak tegen isolatie en sidings

Reactie van Charel

Hmm, uitleg van speciaalzaak ?? Ik ken dat ! Wat voor speciaalzaak ? Wat voor ervaring, wat voor kennis ?

In uw geval zou ik zeer huiverig staan tegenover de werken die je van plan bent. U en de buurman beseffen blijkbaar maar half wat voor gevolgen en aanleidingen voor wrevel hieruit kunnen voortkomen. Bovendien werkt deze oplossing nooit voor 100 % om redenen die hier al zijn aangehaald. 

- Wat als er ooit vochtige vlekken in de garage van de buurman te zien zullen zijn? Wiens schuld zal het zijn? Wie gaat dat onderzoeken en bevestigen ? Wie gaat dat betalen?

- Wat als de dakbedekking vroeg of laat moet vervangen worden en de aansluiting aan uw isolatie en muurafwerking wordt hierbij verwaarloosd of beschadigd ?

- Wat als er ooit vochtige plekken aan uw kant en ter hoogte van het plat dak van de buren te zien zullen zijn? Wie......

Trouwens, je spreekt van een muur zonder spouw, welk soort muur, hoe is de staat van de muur, welke steen, welke dikte, welke afwerking nu, welke windrichting, welke ruimte's aan de binnenkant ???

Ook is nog  te overwegen om de muur langs binnen te isoleren.

Maar goed, als uw besluit genomen is dan wens ik u veel succes met de werken en vooral een uitvoerder die goed weet waarop hij moet letten, iemand die zeer veel ervaring heeft met zowel isolatiewerken als dakdichtingswerken.

Dampscherm vergeten

6 reacties ·

Reactie van Charel

De droogtijd is sowieso veel te kort als je begin december bent beginnen bouwen en de ramen er na twee maanden al in stonden. Dit is zeker de  oorzaak van de overmatige vochtigheid. Wat bedoel je met dagelijks verluchten? In feite zou alles continu tegen elkaar moeten openstaan. Zeker ook nog nadat je hebt laten chappen en bepleisteren.

Voor het dampscherm: zie de eerder opgegeven optie's.

Diameter beluchting WC

11 reacties ·

Reactie van Charel

Bedankt Gerry, het lukt nu met camera (document is JPG) en niet  met paperclip. Ik dacht nochtans dat ik het de eerste keer op beide manieren had geprobeerd.

De eerste tekening had ik nog en heb ik ondertussen hogerop toegevoegd.

De door Adri verbeterde versie had ik niet opgeslagen, misschien kan Adri ze nog toevoegen om het topic compleet te maken.

Op de zolder staat een warmtewisselaar "centraal afzuigsysteem"

Reactie van Charel

Guido, bedankt voor de verduidelijking.

Doordat je hebt geisoleerd tussen de woonruimtes en de zolder en doordat het dak niet is geisoleerd beschouw je de zolder dus buiten het gisoleerde bewoonde volume. Dus moet er dan ook niet geisoleerd worden in het dak en moet er ook niet geventileerd worden omwille van de luchtkwaliteit (er woont niemand, de lucht kan niet slecht worden).

Maar als het er zoals je zegt soms tot 40° warm kan worden (begrijpelijk) dan zal dat isolatie of niet wel een grote invloed hebben op de binnentemperatuur al heeft dat niets te  maken met het ventilatiesysteem.

Je zal dus inderdaad dan best ventileren om de warmteophoping te verhinderen, een beetje zoals men bijvoorbeeld in een serre de deuren en ramen openzet in de zomer. Duivenpannen kunnen iets oplossen maar hebben volgens mij te weinig doorlaat tenzij je er veel plaatst. Die verluchting hoef je in de winter niet af te sluiten omdat het op zo'n ongeisoleerde zolder onder de pannen sowieso al ongeveer even koud zal worden als buiten, verluchting of niet.

Ik zou overwegen om een tweetal dakramen te plaatsen die je in de zomer kan laten openstaan.

Combinatie groendaken en zonnepanelen

Reactie van Charel

Ik denk het niet omdat de twee moeilijk te combineren zijn. Onder de panelen kan er niets groeien en naast de panelen zou die begroeiing schaduw afwerpen op de panelen

Haag verwijderen omwille van paarden?

Reactie van Charel

Er zijn wettelijk bepaalde richtlijnen voor hagen en aanplantingen aan de scheidslijn en die houden geen rekening met wat voor dieren er ook door de buren worden gehouden. Het is de verantwoordelijkheid van de buren om er voor te zorgen zijn dieren geen schade kunnen lijden alsook dat ze geen schade kunnen toebrengen aan die haag of aanplanting.

Zo mag je op eigen initiatief een eigen haag planten van maximum twee meter hoogte met de stammetjes op een halve meter van de scheiding. Vermits ze bij jou zelfs op 80 cm staat (de stammetjes veronderstel ik) heb je ruime voorzorgen genomen, er valt jou zeker niets te verwijten zelfs al zou het om taxus gaan want zoals gezegd, het is de eigenaar van die paarden die zijn voorzorgen moet nemen dat die daar niet aankunnen, lange nek of niet. Stel je voor dat hij volgend jaar giraffen gaat houden :) 

Wat ik vaak zie bij zulke paardenweiden is dat men een elektrische draad spant op ongeveer 1 m van de scheiding, dit om te vermijden dat de paarden de aanplantingen van de buren zouden beschadigen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende