Livios: Bouwen aan morgen


Alaerts guido

  Lid sinds 06/04/2016

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 06/04/2016
 • 0 vragen gesteld
 • 120 vragen beantwoord
 • 0 vragen goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 23 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Alaerts guido
 • Andere professioneel | Woont in Wilsele
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Aansluiting plat dak tegen isolatie en sidings

Reactie van Alaerts guido

Inderdaad de kans van vocht en schimmel is mogelijk. Ook hier kan ik zonder de situatie te kennen geen sluitend advies geven. Normaal laat u de isolatie tot op het dak komen en werk u het membraan opnieuw aan, is het dak in beton dan moet dit dak ook worden geïsoleerd. Neem rekening hoe beter u isoleert hoe minder fouten u mag maken maar het loont. Goedkoop leid tot jaren frustratie. 

Verluchting zolder

5 reacties ·

Reactie van Alaerts guido

Er bestaan systemen  waar voor er een ventilatie  sys per kamer met warmte recuperatie  werkt. Of vervang een van uw ramen met kip systeem misschien kan het bestaande raam omgebouwd worden naar kip

Discussie intensiteit vloerverwarming

Reactie van Alaerts guido

U nog de installateur  bepalen de legafstand. Deze word bepaald door de berekening  in functie nodig vermogen en aanvoertemperatuur welke zo laag mogelijk  is. Bij komend is het van groot belang dat de voor gestelde aantal meters per kring niet overschreden word. Zie WTCB voorschrift.

Doe geen nattevinger werk, dit loopt meermaals slecht af. En is nadien niet te herstellen.

Alaerts 

Condensatie cv-ketel afvoeren naar regenwaterput of niet?

Reactie van Alaerts guido

Regenwater is reeds zuur hierbij nog het condenswater dat nog zuurder is zou schadelijk zijn voor de metalen koppelingen en de pomp. 

Naar mijn mening is de hoevelheid condens water dat in het regen water komt miniemzijn maar ik raad aan hier een neutralisator te plaatsen, dit is een bakje voor de condens pomp met korrels. 

De zure condensaten komen terecht in de neutralisatievoorziening via de verticale buis. De actieve kool elimineert eerst de eventueel aanwezige sporen van brandstoffen in de condensaten. De condensaten stijgen daarna weer doorheen de laag kalkstenen om de zuurtegraad te neutraliseren.

De afwezigheid van resterende zuurte kan worden gecontroleerd met pH-meetstrips. Uw installateur kan dit leveren

Alaerts guido

Leuven

Hoe na-isoleren op een schuine muur?

Reactie van Alaerts guido

Bij mij werd de dikte van de isolatie aangepast samen met de dikte van de lijm. resultaat onderkantgevel 14 cm en boven 18 cm isolatie. Door de firma driesen.

Volledig verbouwen ZONDER muurisolatie - verstandig?

Reactie van Alaerts guido

Naar mijn mening is het dan toch aan gewezen langs binnen te isoleren eventueel met gypsplaten waar pur isolatie is op verkleeft. Wat betreft het C ventiliatie sys. uit ervaring stel ik vast dat de mensen hier slecht met omgaan. Zo kuisen ze nooit de roosters van de ventilatie openingen en vergeten ze de roosters te openen na vriesdagen (ze sloten de roosters omdat er te koude lucht binnen kwam) met gevolg slechte ventilatie. Ik stel klanten met een beperkt budget voor bespaar op de badkamer of dergelijke en plaats een D sys. Of plaats de buizen voor een D sys met een goedkoop ventilatortje en als er later budget is sluit u een D sys ventilatie aan.

Denk er aan deze werken dienen correct te worden uitgevoerd. zeker de isolatie denk dan aan de koude bruggen. B.V. een binnen muur die op een buiten muur aansluit moet ook voor een stuk worden geisoleerd. Op internet hopen info. en gebruik uw verstand, beeld u in hoe u als warmte door een wand naar de koude buiten muur kunt gaan. hoe langer dit is (min.1 meter) hoe beter.

Druk waterpomp bij gebruik wasmachine

Reactie van Alaerts guido

Of het nu met een drukvat is of zonder maakt niet uit, kijk na of de machine werkt op het net. Zo ja dan vermoed ik dat de sturing van de pomp niet werkt en zal dit moeten worden vervangen of hersteld.

Hoog verbruik warmtepomp

Reactie van Alaerts guido

Verbruik is steeds gerelateerd aan verlies. Ik kom op jaarbasis op 6500 kwh verwarmen verlicht, gekookt en warmwater. Maar heb dan ook zwaar gefocust op isolatie,  ventilatie en luchtdichtheid.  Laat eerst zoals werd gemeld de fabrikant uw installatie nazien. Als er dan niets abnormaal gevonden wordt kunt u naar de verliezen in uw woning zoeken,  een barstje in de plijster op zolder kan een gigantische lucht lek geven van verschillende cubik meters per uur, er gaan verhalen 30 a 40 cubik m per uur die steeds moeten worden verwarmd. Kijk ook uw ventilatie systeem na dat het niet te hoog staat ingesteld.

Voor mij is de wp na 1 jaar een zegen, nu nog pv panelen met een vermogen van pakweg 6000 kwh jaar dan moet ik een klein beetje elektriciteit en distributie en procumenten tax betalen. En geen tweede distributie gas. 

Warmte in schouw inperken

Reactie van Alaerts guido

Deze verluchtings gaten zullen inderdaad een verlaging van temperatuur teweeg brengen, of dit zal volstaan zal enkel de tijd uitwijzen. Het is de moeite waard deze gaten te maken zo komt ook deze warmte ten goede aan het binnen klimaat. U gaat steeds last hebben van fijn stof (kankerverwekken zeker buiten)  met bijkomende vervuiling van muren en plaffond, dit is eigen aan houtverbranding (erger dan diesel auto). Bijkomend verliest u ook al is de haard gesloten continue een massa energie. 

groeten

guido

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende