Livios: Bouwen aan morgen


Alaerts guido

  Lid sinds 06/04/2016

 • Andere professioneel
 • Lid sinds 06/04/2016
 • 0 vragen gesteld
 • 125 vragen beantwoord
 • 1 vraag goed beantwoord
 • 0 keer gequote door een ander
 • 23 bedankjes ontvangen
 • 0 leden bedankt


Alaerts guido
 • Andere professioneel | Woont in Wilsele
Privébericht

Geschiedenis

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende

Hoe isolatiedeken leggen op betonnen- zoldervloer?

Reactie van Alaerts guido

Ik treed verhoeven bij in deze stelling. ZEKERE GEEN DAMPSCHERM LANGS BOVEN.

Denk er aan als u een renovatie uitvoert en nieuwe ramen en deuren plaats, de lucht kwaliteit (ook hoge lucht vochtgehalte te weeg brengt). Als u dan dergelijke zolder heeft kunt u overwegen een ventilatie sys te plaatsen om schimmels en andere ongezonde situaties te voorkomen. 

Kostplaatje centrale verwarming installatie

Reactie van Alaerts guido

Ik ben zelf reeds meer dan 30 jaar installateur van Centraleverwarming. Mijn visie is eerst kijken wat het verbruik van de afgelopen jaren was dit kunt u opvragen. 

Eens kijken wat het zou kosten voor goed te isoleren naar een BEN woning niveau

En dan eventueel PV panelen plaatsen

Ik heb dit zelf gedaan met resultaat,  6500 kwh jaar afrekening 1750 € met 4 personen met warmte pomp 9 Kw voor verwarming, ventilatie D, warmwater en al de rest voor normaal gebruik.  Nu na de afrekening heb ik PV panelen geplaatst voor ongeveer 6000 kwh per jaar. 

Nu moet ik geen distributie voor gas betalen enkel voor elektriciteit. 

Naar mijn mening is de toekomst: luchtdicht,  ventilatie en isolatie een must dan kunt u verwarmen voor een habekrats. Uit een uitgevoerde test kon ik mijn huis verwarmen van 2Cº buiten temperatuur naar 21Cº binnen met 5500 Watt dus ongeveer 3 haardrogers. 

Concreet raad ik u aan eerst:  luchtdicht,  ventilatie en isolatie in orde te brengen zo verbruikt u bijna niets en dan verdere stappen te zetten ivb renovatie

Guido Alaerts

Binnenmuur isolatie

3 reacties ·

Reactie van Alaerts guido

Gewoon logisch redeneren,  een koude brug is alles wat niet geïsoleerd is dus als u chape op de vloer laat doorlopen tot tegen de buiten ( 1 meter binnenmuur) is dit een koude brug. Dus is het raadzaam de isolatie eerst vloer, wanden en plafonds Te isoleren NAADLOOS. Dan afwerken met chape en pleister.  Wat betreft de radiatoren hiervoor zijn er totaal geen problemen een vakman komt dit regelmatig tegen en lost dit op. 4 jaar geleden een radiator van type 33 2800 op 450 gemonteerd op gyproc met 8 cm pir geplaatst en deze hangt nog perfect.  Maar even belangrijk is uw ventilatie. Zonder ventilatie gaat het niet en zal de kans op schimmels en stank groot zijn, heeft u geen budget voor de ventilatie plaats dan reeds de buizen dit word voor u berekend

Een binnen muur die tegen een buitenmuur komt is een koude brug tot 1 meter dus denk er aan dit ook te isoleren

Op internet youtube, isover, rockwool en zv en wtcb is veel info te vinden

Succes

Guido Alaerts

Isolatie hellend dak langs binnen.

Reactie van Alaerts guido

Volg de raad van een vakman, isolatie is niet zo iets van efkens rap doen er zijn regels en respecteer deze, contacteer fabrikanten of wtcb of volg de voorschriften van de fabrikant. Zie ook youtube 

Guido Alaerts

Aansluiting plat dak tegen isolatie en sidings

Reactie van Alaerts guido

Inderdaad de kans van vocht en schimmel is mogelijk. Ook hier kan ik zonder de situatie te kennen geen sluitend advies geven. Normaal laat u de isolatie tot op het dak komen en werk u het membraan opnieuw aan, is het dak in beton dan moet dit dak ook worden geïsoleerd. Neem rekening hoe beter u isoleert hoe minder fouten u mag maken maar het loont. Goedkoop leid tot jaren frustratie. 

Verluchting zolder

5 reacties ·

Reactie van Alaerts guido

Er bestaan systemen  waar voor er een ventilatie  sys per kamer met warmte recuperatie  werkt. Of vervang een van uw ramen met kip systeem misschien kan het bestaande raam omgebouwd worden naar kip

Discussie intensiteit vloerverwarming

Reactie van Alaerts guido

U nog de installateur  bepalen de legafstand. Deze word bepaald door de berekening  in functie nodig vermogen en aanvoertemperatuur welke zo laag mogelijk  is. Bij komend is het van groot belang dat de voor gestelde aantal meters per kring niet overschreden word. Zie WTCB voorschrift.

Doe geen nattevinger werk, dit loopt meermaals slecht af. En is nadien niet te herstellen.

Alaerts 

Condensatie cv-ketel afvoeren naar regenwaterput of niet?

Reactie van Alaerts guido

Regenwater is reeds zuur hierbij nog het condenswater dat nog zuurder is zou schadelijk zijn voor de metalen koppelingen en de pomp. 

Naar mijn mening is de hoevelheid condens water dat in het regen water komt miniemzijn maar ik raad aan hier een neutralisator te plaatsen, dit is een bakje voor de condens pomp met korrels. 

De zure condensaten komen terecht in de neutralisatievoorziening via de verticale buis. De actieve kool elimineert eerst de eventueel aanwezige sporen van brandstoffen in de condensaten. De condensaten stijgen daarna weer doorheen de laag kalkstenen om de zuurtegraad te neutraliseren.

De afwezigheid van resterende zuurte kan worden gecontroleerd met pH-meetstrips. Uw installateur kan dit leveren

Alaerts guido

Leuven

Hoe na-isoleren op een schuine muur?

Reactie van Alaerts guido

Bij mij werd de dikte van de isolatie aangepast samen met de dikte van de lijm. resultaat onderkantgevel 14 cm en boven 18 cm isolatie. Door de firma driesen.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 · Volgende